zondag 2 februari 2014

Shame on us

25 januari 2014.

Na het verlies vorige week tegen flashing Heiloo telde onze competitie weer 3 koplopers. Naast de eerder genoemden was dat BV Lisse die de avond op het programma stond van The Challengers. 21.15 stond deze nachtwedstrijd op het programma, maar zelfs deze starttijd werd niet gehaald. Ruim na half tien werd het startsignaal gegeven.

En dan de wedstrijd! Een ware topper werd verwacht, maar werd helaas niet gebracht. De hele pot samengevat: alle kwarten nipt gewonnen, met 12 punten verschil uiteindelijk gewonnen, punten in de pocket. 

Helaas kan ik het niet laten nog wat verder uit te weiden over de arbitrage. Ja inderdaad, onze eigen arbitrage, of misschien beter gezegd de organisatie daar achter. Ik begrijp dat dit altijd een zeer lastig punt is. De scheidsrechters doen dit vrijwillig, de organisatie die de scheidsrechters indelen ook. En eigenlijk gaat dit in mijn ogen al jaren lang gewoon goed! Vandaar waarschijnlijk ook de teleurstelling. 

De scheidsrechters hebben hun stinkende best gedaan, maar hadden de wedstrijd niet onder controle. Er werd steeds fysieker door beide teams gespeeld, maar er werd niet ingegrepen met nog meer fysieke hoogstandjes en verbale escapades als gevolg. Het basketbal verdween naar de achtergrond en het massaal toegestroomde publiek werd getrakteerd op nou ja, geef het eens een naam, mij lukt het niet.

Nogmaals, de scheidsrechters valt niets te verwijten. Zij hebben naar eer en geweten gefloten en meer kon ook niet van hen worden verwacht. 

Het is wel erg jammer en doet afbreuk aan de goede naam die ik denk dat wij hebben op scheidsrechtersgebied. Beide scheidsrechters (één was weliswaar een invaller uit hetzelfde team) hadden deze topwedstrijd (op ons niveau uiteraard) niet mogen / moeten fluiten. Dat had onze organisatie beter moeten regelen.

Deze wedstrijd kende alleen maar verliezers. Het ‘basketbal’ niet in de laatste plaats.

J.C. Avis: 10 punten

Uitslag: wij: 56 zij: 44

Wie scoorde er?
Prutser, score: 1
Dre, score: 16
Becks, score: 5
Fredje, score: 17
Tjap, score: 2
Vissie, score: 5

Geen opmerkingen: