maandag 10 maart 2014

Ik speel de verdubbelaar

8 maart 2014, zo waar weer een thuis wedstrijd, dit maal tegen Onze Gezellen Heren 3.

Misschien is het jullie opgevallen dat het steeds langer duurt voordat ik deze stukjes plaats. Dat heeft niets met motivatie te maken, ik besteed er tegenwoordig gewoon veel meer tijd aan. Hopelijk kunnen jullie dat aflezen aan de kwaliteit, hoewel deze al extreem hoog was uiteraard.

Nou goed de wedstrijd dan. Er waren zo waar 2 goede scheidsrechters! En dat was wel even wennen. Normaal wordt er flink op scheidsrechters gezeken, omdat ze niet fluiten en de wedstrijd niet controleren. Dat is ook dan een beetje de basis houding waarmee de spelers de wedstrijd in gaan. Maar deze wedstrijd was anders. Iedere intentie van vuil-spel werd direct in de kiem gesmoord. Uiteraard kon ook de scheids die wel floot op de nodige kritiek rekenen, het is dan ook niet snel goed voor de heren van The Challengers.

Maar goed, er werd ook gebasketbald, maar daar kunnen we kort over zijn. In het eerste kwart kwam OG niet verder dan 4 punten. Toen zij van 1 naar 2 punten gingen werd dit gevierd alsof men net wereldkampioen was geworden. Na een minuut of 3 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Eind eerste kwart was de stand 19-4. Wat ik bijna vergeet. The Challengers waren voor het eerst sinds de val van het ijzeren gordijn weer compleet! 9 man! Ongelofelijk!

Maar goed, de wedstrijd kakte danig in en het niveau werd danig kak. Bij vlagen nog leuk, maar dan moest je wel een paar biertjes op hebben, een grote fantasie hebben en ook nog naar het andere veld kijken. Bij rust stond het 37-17.

Zou OG dan nog terug komen en alles of niet spelen? De Original Gangstahs uit Harlem? Eh… nee. Eind kwart 3 was de stand 60-33 en aan het einde van de wedstrijd stond 89-44 op het bord.

Gedubbeld! Das dan wel weer leuk.

Overigens is Michiel nu officieel benoemd tot pauze schutter van het jaar. 20 punten in 1 kwart, waarvoor complimenten, maar dan wel in het 4de kwart… inderdaad, toen het zo spannend was ;-)