zondag 23 maart 2014

Nog 4 te gaan...

Zaterdag 22 maart, weer lekker thuis aan de bak en KTC heren 3 op het programma. In de uitwedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht, maar kwam KTC na rust toch nog angstvallig dichtbij. Scherpte was dan ook nodig voor deze wedstrijd.

Zonder de geblesseerde Frits en de wintersportende Jonathan, maar met Bos werd om half acht afgetrapt. Voornamelijk via scores inside van Andre werd al snel de voorsprong gepakt. Daarbij hadden de heren van KTC veel fouten nodig om the Challengers te stoppen, een lekker begin! Eerste kwart 31-16. Veel punten, maar het kwart duurde dan ook enorm lang.

Vervolgens is er simpelweg goed verdedigd ( ik weet het, het wordt saai) en werd er beetje bij beetje verder uitgelopen. Bij rust was het verschil 20 punten 47-27.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien met 66-34 op het scoreboard aan het einde van het 3de kwart. KTC had in de rust al een speler verloren (die had blijkbaar wel een leven naast basketbal) en gaandeweg het derde kwart mocht één van hun centers ook gaan zitten met zijn 5de fout. Hierdoor had KTC nog maar 5 spelers over voor het laatste kwart.

De wedstrijd was al gespeeld, maar het 4de kwart moest nog wel even worden volgespeeld. Veel gebeurde er niet. KTC kwam een paar minuten voor het einde met 4 man te staan, en toen werd er eigenlijk niets meer gedaan. 12-11 in het laatste kwart wat resulteerde in 78-45.

Punten in de pocket en nog maar 4 wedstrijden te gaan! Aftellen maar…