woensdag 23 januari 2013

Heren 3 wint in slappe jaaropening tegen Hillegom 2

Afgelopen zaterdag was het voor het eerst in 2013 aan het derde om aan te treden.
Tegenstander was de gevaarlijke middenmoter Hillegom 2. Van vorm bleek weinig tot geen sprake bij de koploper Challengers. Er werd degelijk gespeeld in de eerste helft, maar een zeer slordig vervolg zorgde voor een onnodig spannende eindfase. De eindstand, ondanks het niveau, 43- 56.

Ruim voor de wedstrijd zit het voltallige team al klaar in sporthal de Vosse om de wedstrijd van de twee aankomende tegenstanders te aanschouwen. In een spannend duel zien we Hillegom 1 van dorpsgenoot en titelconcurrent Bv Hoofddorp 2 winnen. De nummer drie Hoofddorp komt dus op zes verliespunten van Heren 3.

Dan is het aan Challengers om te afstand daadwerkelijk uit te bouwen. De start in de wedstrijd geeft de burger moed. De eerste acht minuten zet Challengers een 13-0 run in dankzij de inside dominantie van André en Jonathan. Hierna komt Hillegom in en scoren zij een snelle 8 punten die ons naar 8-17 brengen na kwart één.

In kwart twee verspreid het scorend vermogen zich over het team en wordt de voorsprong langzaam uitgebreid. Omdat vooral de individuele acties voor deze verhouding blijft de ploeg echter kritisch richting de tweede helft. De stand bij rust is ondanks dat ruim met 18-36

In het derde kwart blijkt onze zelfkritiek terecht wanneer het aanvallende spel stilvalt. Slordige passing en gemiste schoten brengen het team uit een ritme en inside mist de energie. Het derde kwart gaat naadloos over in het vierde omdat de Challengers geen omslagpunt kunnen creëren en Hillegom langzaam kansen ziet ontstaan. Als het gat bij 48-43 tot 5 punten is geslonken, herpakken we ons verdedigend. De laatste 4 minuten houdt het team de 0 en wordt de overwinning veiliggesteld.

Volgende week zal het wel beter moeten. We hebben gezien dat Hillegom 1 inmiddels gecoacht wordt en strakker speelt. Daarnaast moeten we ons op gaan maken voor de wedstrijden daarna die beslissing kunnen worden in de titelrace.

Ow! ....En voor de grote groepen mensen die het zich in anonimiteit afvragen: Guus is single, weegt 99 kilo en houdt van feestjes en ouwehoeren in t veld!

Kwartstanden: 8-17, 10-19, 13-7, 12-13