zaterdag 7 december 2013

Pipo de clown

Zaterdag 7 december. Spaarndam Heren 1 op het programma in het altijd gezellige dorpscentrum van Spaarndam. Deze hal staat bekend om zijn enorm grote veld en in dit spelletje size does matter…

Vol goede moed wilden de heren van the challengers aan de wedstrijd beginnen, maar voor het eerste fluitsignaal had geklonken had de scheids al duidelijk gemaakt wat zijn intenties waren. Vorige week kregen wij namelijk de heren 2 van Spaandam op bezoek en zoals dit miljoenenpubliek heeft kunnen lezen, hebben wij van ze gewonnen. De scheids van deze avond speelt zelf in dat heren 2 team en had blijkbaar nog een appeltje te schillen met ons, misschien zelfs wel een container met appels… Voor de wedstrijd werd ons vertelt dat wij zijn fluit vaak zouden horen en hij Guus 9 fouten ging geven, omdat hij er vorige week 7 had moeten hebben (maar niet kreeg uiteraard). Ik kon de humor van de man op dat moment nog wel waarderen, totdat bleek dat deze dorpsgek helemaal geen grap maakte.

Zo kan ik nu wel de hele wedstrijd gaan bespreken, maar er was eigenlijk maar één clown op het veld die het nodig vond een leuk potje basketbal te verpesten. Ook de heren van Spaarndam 1 wisten hier geen raad mee en verontschuldigde zich keer op keer voor deze koekwous die zichzelf scheids noemde. Ondanks herhaaldelijke provocerende acties van pipo de clown, wist hij slechts 2 keer een technische fout uit te delen. Complimenten voor the challengers, want de mate van zelfbeheersing die de heren op de betonnen mat legde was uitmuntend!

Ik heb veel slechte en partijdige scheidsrechters meegemaakt, maar deze sloeg echt alles. Toch kan ik uiteindelijk alleen maar medelijden hebben met de beste man. Stel je toch eens voor dat je een week na een doodnormale wedstrijd nog zo enorm gefrustreerd bent! En dat je dan ook nog eens de wedstrijd van je eigen heren 1 durft te verzieken. Ja dan is er iets goed mis, en dan is medelijden het gevoel dat bij mij overblijft.

Maar goed, dan toch nog even de wedstrijd. Geen moment in gevaar, punten in de pocket. Kwart standen: 9-24, 27-44, 45-68. Guus wilde dunken ( daar laat ik het verder bij) en Visser kopte een vrije lay-up onderkant ring. Watte? Ja, datte. En ja, ook die zijn een pitcher waard. Over pitchers gesproken, Freek een airbal, Bekman een airbal en Visser en Alex een Technische fout. Lekkah!

Nog één wedstrijd te gaan en dan vakantie!

Uitslag: wij: 81 zij: 53

Wie scoorde er?

Prutser, score: 6
Tjap, score: 4
Dre, score: 25
Becks, score: 12
Fredje, score: 15
Vissie, score: 13
Sumo, score: 6

Geen opmerkingen: