zaterdag 30 november 2013

Moeizame zone

Zaterdag 30 november. Spaarndam heren 2 staat op het programma. Lange tijd deden de heren 2 van Spaarndam mee in de top van de competitie en deelden zij de eerste plaats met de huidige 3 koplopers. Tot een paar weken geleden, toen zij als eerste moesten afhaken waardoor zij nu ‘best of the rest zijn’. Al snel werd duidelijk waarom dit team al veel punten had verzameld, ze zetten namelijk een prima zone-verdediging neer. Met goed bewegende spelers op de kop en aan de buitenkant en de twintowers onder de borden. Normaal gesproken geen enkel probleem voor The Challengers, die doorgaans veel driepunters in het mandje weten te leggen. De eerste helft pakte echter anders uit, de mannen schoten namelijk geen pepernoot, hoewel de sint toch echt al in het land was. Met 3 punten achterstand (23-26) gingen de mannen de rust in, in de wetenschap dat het toch echt beter moest de tweede helft.

Om wel pepernoten te gaan schieten, was Fred de gehele eerste helft afwezig om sint en zijn pieten van hun strooigoed te beroven. Dit was wonderwel geslaagd, want in het derde kwart werd de achterstand razendsnel omgebogen in een comfortabele voorsprong van 20 punten! Mede door uitstekend verdedigend werk van Marijn (ik heb een cursus stukjes schrijven van Gregor gehad…) en uiteraard ook van Guus, Freek, Fred en Visser…

Het laatste kwart probeerde Spaarndam zelfs nog een man-to-man verdediging om wat veranderingen teweeg te brengen, maar dat mocht niet baten. The Challengers consolideerden de wedstrijd en speelden deze op een verzorgde manier uit. Punten weer in de pocket en volgende week naar Spaarndam om tegen hun heren 1 te spelen. Daarna nog één potje en dan eindelijk tijd voor een weekendje rust.