zaterdag 9 november 2013

€10,- voor een rondje!

Zaterdag 9 november, het altijd lastige Onze Gezelle stond op het programma. En ook nog eens uit, en dat is in die immens beroerde hal in Haarlem toch echt een factor die meespeelt. Toen de hal werd gebouwd in 1962 (voor Christus) voldeed deze al niet meer aan de standaarden van die tijd. Het veld is nauwelijks groter dan één bucket. De vloer is gemaakt van gras, de ringen zo krom als een hoepel en de gammele borden hebben ze waarschijnlijk uit de keuken gejat. Om dan nog maar te zwijgen over de douche die redelijk koel was, als je gewend bent om onder stroompjes lava te staan. Toch word een hoop van deze ellende gecompenseerd door de uitmuntende bar, waar je een rondje voor je hele team kan halen voor €10,-! Ja, 1 team, 1 rondje, €10,-!!! Het is dat het zo ver fietsen is, anders zouden we de wissel zeker kunnen overwegen… maar toch goed om te zien dat het wel kan.
Maar goed de wedstrijd. OG begon fel aan de wedstrijd en pakte direct de voorsprong. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd waren de heren van The Challengers geheel niet scherp aan het begin van deze pot. Misschien omdat ze slechts met 7 man aan de wedstrijd begonnen, hoewel OG bij aanvang ook maar 6 man liet noteren. Hoe dan ook, OG pakte de voorsprong, maar kwam nooit verder dan 4 punten voor. Dankzij een paar goede ballen onder het bord van Guus en driepunters van zowel Visser, Fred als Bekman werd het eerste kwart afgesloten met 15-23.
Het tweede kwart kon het eigenlijk beide kanten op gaan. Er werd erg fysiek gespeeld en zeer weinig gefloten, waardoor er nog fysieker werd gespeeld. Zeg maar gerust, er werd flink op los gebeukt, wat beide teams ook aardig konden en deden. Dit resulteerde in een aantal duikelingen, schwalbes en gilletjes op zeer vrouwelijk toon, maar mocht de pret verder niet drukken. Met 5 uit 10 vrije worpen raak (of mis, wat jij wilt) werd de rust bereikt met 33-45 op het bord. Tijd om even af te koelen.
In het derde kwart moesten The Challengers even een tandje bijschakelen om een onoverkoombaar gat te slaan. Vooral verdedigend konden de mannen wel wat meer geven en zo geschiedde. Het kwart begon overigens met een powerdrive van Freek die daarmee de eerste 2 punten van de tweede helft op zijn naam schreef. Helaas werd Freek niet heel veel later vakkundig uit de wedstrijd gebeukt en mocht hij met pijn in zijn rug de rest van de wedstrijd vanaf de kant bekijken. Jetlex gaf het goede voorbeeld door zijn man helemaal op te vreten, hoewel die in de eerste helft goed was voor het grootste deel van de punten. Al met al kwam OG niet verder dan 9 punten in het derde kwart en wisten zij 4 minuten geen bal te scoren. Gat geslagen, 20 punten voor, wedstrijd in de pocket.
Dan het altijd lastige 4de kwart. Zo’n wedstrijd probeer je dan toch in stijl af te sluiten en dat werd gedaan. Met boogballen die het plafond bijna raakten tot behind-the-back-passes die echt nergens op sloegen. Het was vermakelijk om naar te kijken, als je een kaartje had gekocht om naar het circus te gaan. Alleen Fred, Visser en Guus waren het laatste kwart nog in staat om een punt te scoren. De rest had misschien al te veel gegeven. Lex presteerde het nog om zijn 5de fout te halen, waarna Marijn nog even het veld mocht betreden om een airball te gooien. De pitcher wordt dinsdag verrekend.

Uitslag: wij: 77 zij: 53