zaterdag 16 november 2013

KTC Heren 2 is ok ole ole

Zaterdag 16 november. K.T.C. Heren 2 staat op het programma. Aan de stand in de competitie te zien niet echt een hoogvlieger, maar in de razend spannende strijd van de HHS1 - Hlem heren sen. 1 - Kern Haarlem weet je het nooit. Zoals vaker dit jaar kwam de tegenstander wederom met 16 man aantreden, althans daar leek het op. Toen de stofwolken eenmaal waren opgetrokken bleken het ‘slechts’ 10 man te zijn, maar wel van het formaat walrus, walvis of misschien zelfs Wallonië. Groot in ieder geval, dus konden de mannen zich opmaken voor een leuk potje fysiek rouwdouwen in de Fanny.

In het eerste kwart bleek echter niets minder waar. De heren van K.T.C. namen keurig de voorsprong door te openen met 2 drietjes. Na 2 minuten keken de Challengers dan ook tegen een achterstand aan van 4 punten en er was nog geen klap of stoot uitgedeeld. Sterker nog de beren van K.T.C. bleken de liefste reuzen te zijn uit de hele competitie! Screens werden nauwelijks gezet, en mochten ze je een keer aanraken, werd daar direct excuses voor aangeboden, garantie dat het niet nog een keer zou gebeuren en kreeg het slachtoffer vrije doortocht in de eerst volgende aanval. Ik weet niet waar die mannen deze beleefde sport hebben geleerd, maar het was best bijzonder… Die achterstand kon natuurlijk niet, dus werd er even gebikkeld in de verdediging, een tandje er bij in de aanval en eind eerste kwart stond het 26-12 voor The Challengers.

Dan bestaat toch weer het risico dat je het volgende kwart in slaap sukkelt, want het ging uiteindelijk best makkelijk en goed. Maar het lijkt wel alsof wij niet anders kunnen. De druk was er enigszins vanaf, een ieder was bekomen van de schrik en het was ook gewoon heel gezellig met de tegenstander. Met rust stond het dan ook 38-22.

In het derde kwart moest de voorsprong worden opgetrokken naar de 20 punten om een onoverkoombaar gat te slaan, dus vol goede moed weer aan de bak! Lex was iets te fanatiek en raakte geblesseerd aan zijn schouder. Gelukkig deed Daniel een potje met ons mee, zodat we toch nog wat wissels hadden. Freek en Coach Wouter waren helaas ook niet van de partij, maar dat terzijde. Derde kwart stond het verdedigend als een huis en K.T.C. kwam er simpelweg niet meer aan te pas. Eind derde kwart werd nog wel afgesloten met een airball driepunter door Marijn (jaja, alweer, ik zie een patroon!). Gelukkig had André geheel geen vertrouwen in een goede afloop van het schot en ging hij bijna blind omhoog waardoor hij een prachtige tip-in kon maken in de buzzer. 2 punten er bij en een pitcher voor de derde helft.

Het laatste kwart werd routinematig uitgespeeld. K.T.C. kwam niet verder dan 5 punten en The Challengers prikte er nog 17 bij. Michiel deed ook een duit in het pitcherzakje met een airball driepunter en Daniël topte hem af met een gemiste vrije lay-up. Lekkerrrrr

Overigens werd er na de wedstrijd een loterij georganiseerd door The Challengers. Na een anonieme tip van een opgelichte deelnemer (ja, dat was ik) werd het hele zooitje opgerold door Alberto Stegeman. Binnenkort te zien op SBS6... Opgeruimd staat netjes!