zaterdag 23 november 2013

KTC Heren 3punters in je bakkes ;-)

Zaterdag 23 november. Een bijzondere dag! En niet omdat in 1788 de strengste winter ooit begon op deze dag, nee Guus was zo waar een keer niet van de partij! Een aderlating voor het spel, maar het deed de sfeer wel erg goed. Gelukkig was onze min of meer vaste Bankspeler JC Avis bereid om ondanks een dag op de bank en wc, toch met ons mee te doen. Dit kwam weer ten goede aan het spel, maar was catastrofaal voor de sfeer. Hoe dan ook, we mochten weer een potje ballen!

Na een minuut of drie spelen in het eerste kwart en een stand van 3-3 op de borden, werden de kanonnen van stal gehaald. De 3puntkanonnen in dit geval en die ouwe verroeste knallers, schoten goed met scherp. Eerste kwart werd afgesloten met een 9-23 stand, waarbij 18 van de 23 punten gemaakt werden door driepunters. Met een buzzershot driepunter vanaf de middellijn door Fred. Met bord, dus foei lelijk, maar ook die tellen. En wederom gaat Fred de keuken in om dit te vieren met home-made-applepie.

Het tweede kwart werd er nog steeds goed verdedigd. De heren van KTC kwamen er niet aan te pas. De aanvallen bleven goed lopen en iedereen droeg zijn steentje bij. Dus… inderdaad 28 punten voor wedstrijd gespeeld (dachten wij). Ruststand 15-43 (waarvan 10 driepunters)

In de rust wisten de mannen van KTC zich te vermenigvuldigen. Als een stel konijnen kwamen ze bezweet uit hun bronskuilkleedkamer met 2 extra spelers! Een prachtige prestatie die menig goochelaar niet na doet. Dit verse bloed gaf de heren van KTC een enorme impuls om er nog even flink tegen aan te gaan, en zo geschiedde. The Challengers deden een stapje terug, er moest immers nog een derde helft gespeeld worden en de heren van KTC deden precies het tegenovergestelde. Resultaat: Eind derde kwart 33-51

Met een voorsprong van 18 punten moest er in het laatste kwart nog even goed verdedigd worden om die punten in de pocket te mogen stoppen. Bij sommige spelers lag hierdoor iets te weinig aandacht op de aanval. Passes die onmogelijk niet gevangen konden worden, werden toch gemist. Je moet het maar kunnen, zo kan je het ook zien natuurlijk. Het gerucht gaat dan ook dat men met ingang van komend jaar het niet vangen van niet te missen passes ook gaat bestraffen met pitchers. Hadden ze eigenlijk vorig jaar al in moeten voeren, dan was het nog gezelliger geweest, maar ik begin in ieder geval alvast met sparen. Die 18 punten moesten dus nog even worden verdedigd en de mannen deden dat met succes. Dankzij aanvallen die de 1 minuutgrens ruimschoot overschreden werd de tijd weg gesnoept en KTC leek het niet helemaal door te hebben. Freek werd nog even vakkundig uit de wedstrijd gerost door een knie op zijn bovenbeen die na een uitvoerige analyse uit zijn dode hoek bleek te komen. Misschien speelt Freek de rest van het seizoen met een extra spiegel op zijn giechel. Eindstand 50-65 punten in de pocket, geen moment in gevaar.